Salut

Mă numesc Ioan si sunt, dupa cum spune şi titlul un spadasin, adică folosesc o spadă. Practic scrimă la Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti. Am aproape 13 ani şi am inceput scrima acum 7 luni.Deşi m-am apucat aşa târziu de acest sport, eu mi-am rugat parinţii cu un an inainte sa caute un club. Şi sora mea practică scrima. Ea este floretista. Şi eu am avut la inceput floretă, dar domnul antrenor a vrut să alcatuiasca o adevărată echipă masculină de spadă. In afara de scrima mai am si alte pasiuni: literatura, dansul, filmele, istoria şi de asemenea iubesc animalele. Apropo, nu prea suport scrierea aia de şmecher de pe mess...Dacă vreti sa postaţi comentarii, vă rog, scrieţi româneşte.

luni, 6 aprilie 2009

A primi echipamentul


Ştiţi oare cum este atunci când unui sportiv i se cumpără sau îşi cumpără o nouă parte din echipament? Aşa m-am simţit şi eu, atât când am primit mânuşa cât şi când a venit în ţară echipamentul meu complet. Astăzi, pe 6.04.2009 am primit de la club (plătită de părinţi) spada mea proprie. Este lucioasa, are, evident mâner pistol (ortopedic), are, pe lamă, gravată sigma PBT şi în cele din urmă o cochilie superbă.
După Paşte va veni şi husa în care va sta spada. Este tot de la PBT, probabil albastră

La spadă suprafaţa de lovire valabilă este foarte mare, mai exact tot corpul. Ţinta principală este manşeta (partea din jurul pumnului). Nu este nevoie de îmbrăcăminte electrică; faţă de spadă, la sabie este nevoie de un echipament electric complicat.
O altă particularitate a acestei arme: spada este o armă de luptă, adică nu contează (ca la floretă şi sabie) prioritatea bătăii, a atacului pe pregătire sau a fentelor cu degajament.

Deşi este mai grea (770g) spada este, se pare, un sport mai uşor. 

duminică, 5 aprilie 2009

Scrima, un sport de echipă


La prima vedere, scrima ar părea un sport complet individual, care reprezintă o adevărată singurătate pe planşă. Acest lucru nu este adevărat din mai multe motive: 

Î primul rînd că în competiţiile de scrima există probe de echipe în care, cu acelaşi scor, trag in continuare mai mulţi coechipieri.                          

În al doilea rând, din punct de vedere psihologic, în acest sport este nevoie de un mare ajutor al echipei.

În concluzie nu trebuie ca scrima să fie cunsiderată un sport al oamenilor răi şi însetaţi de a da lovituri uni în alţii. Îţi trebuie multa inteligenţă dar si viteza.