Salut

Mă numesc Ioan si sunt, dupa cum spune şi titlul un spadasin, adică folosesc o spadă. Practic scrimă la Clubul Sportiv Olimpia Bucureşti. Am aproape 13 ani şi am inceput scrima acum 7 luni.Deşi m-am apucat aşa târziu de acest sport, eu mi-am rugat parinţii cu un an inainte sa caute un club. Şi sora mea practică scrima. Ea este floretista. Şi eu am avut la inceput floretă, dar domnul antrenor a vrut să alcatuiasca o adevărată echipă masculină de spadă. In afara de scrima mai am si alte pasiuni: literatura, dansul, filmele, istoria şi de asemenea iubesc animalele. Apropo, nu prea suport scrierea aia de şmecher de pe mess...Dacă vreti sa postaţi comentarii, vă rog, scrieţi româneşte.

duminică, 5 aprilie 2009

Scrima, un sport de echipă


La prima vedere, scrima ar părea un sport complet individual, care reprezintă o adevărată singurătate pe planşă. Acest lucru nu este adevărat din mai multe motive: 

Î primul rînd că în competiţiile de scrima există probe de echipe în care, cu acelaşi scor, trag in continuare mai mulţi coechipieri.                          

În al doilea rând, din punct de vedere psihologic, în acest sport este nevoie de un mare ajutor al echipei.

În concluzie nu trebuie ca scrima să fie cunsiderată un sport al oamenilor răi şi însetaţi de a da lovituri uni în alţii. Îţi trebuie multa inteligenţă dar si viteza.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu